Feel good food to go

De Afribol: een veelzijdig exotisch tussendoortje

De naam van onze nieuwste aanwinst, de Afribol, verraadt het al een beetje: dit lekkere hapje komt niet uit Nederland. Maar dat is niet het enige bijzondere aan deze exotische bol. De Afribol is namelijk ontstaan vanuit een levensreddende missie. In Afrika overlijden veel vrouwen tijdens de bevalling, omdat ze geen geld hebben voor gezondheidszorg. Deze moedersterfte wil ‘The Afribol Company’ in samenwerking met Gifted Mom de wereld uit helpen.

Kookkunsten tegen moedersterfte

In Kameroen wordt er voor een bevalling 30 euro aan ziekenhuiskosten gerekend. Dat lijkt weinig, maar vrouwen in Afrika hebben het vaak niet. Gevolg: de vrouwen worden niet geholpen en sterven tijdens de bevalling. Dit is toch schrijnend?! Dat vinden de makers van de Afribol dus ook en daarom gooien zij hun kookkunsten in de strijd tegen moedersterfte. Met als resultaat de Afribol, waarvan maar liefst 0,48 cent van ieder verkocht zakje naar dit sociale initiatief gaat. Onze missie is dus om zoveel mogelijk Afribollen te verkopen! En met zoiets onweerstaanbaar lekkers, moet dat lukken volgens ons.

Afrikaanse oliebol

Wat is een Afribol nou precies? Je zou het kunnen vergelijken met een kleine oliebol, maar dan op z’n Afrikaans. Het recept is ontstaan uit een combinatie van traditionele Nederlandse, Afrikaanse en Caribische elementen. De buitenkant is van kokos, de bol bevat rumrozijnen en voor een beetje pit is er een snufje cayennepeper aan toegevoegd. Een verrassende smakencombinatie dus!

Veelzijdig tussendoortje

De Afribol is een tussendoortje waar je vele kanten mee op kunt. Hij is lekker bij de koffie, maar ook als verwenmomentje tussendoor, als feestelijk hapje of als zoete snack voor onderweg. Je vindt de Afribol vanaf deze week bij AH to go. Smullen én een belangrijke bijdrage leveren aan het tegengaan van moedersterfte in Afrika; veel beter kun je je dag niet doorkomen, toch?