Zuivere koffie

De lekkerste zuivere koffie vind je bij AH to go

Wij houden van zuivere koffie. En daarom stoppen we er veel tijd, energie en liefde in om onze koffie echt goed te krijgen. We gaan voor de lekkerste koffieboon, de beste machines en de meest voortreffelijke bereidingswijze. Dat is een zoektocht die nooit stopt, want koffie is altijd in ontwikkeling. De smaak van de beste koffie wordt dus steeds weer de nieuwe maatstaf.

Beste koffieboon volgens experts

De lekkerste koffie begint bij de boon. Samen met koffie-experts onderzoeken we wat de beste koffieboon is voor een kwalitatief hoogstaand kopje koffie. Die experts, dat zijn de mensen van Ahold Coffee Company, maar ook barista’s en koffie-experts van verschillende fabrikanten, want alleen dan kunnen we ervoor zorgen dat we tot een zo zuiver mogelijk oordeel komen. De boon die wij samen met de experts hebben gekozen, is de Arabica-boon. De Dark Roast variant daarvan gebruiken we voor onze espresso-based koffies en de Lungo voor onze café crème.

Koffie als moment

Dat de boon belangrijk is voor een hoogwaardige kop koffie is misschien een no brainer, maar wist je dat de machine net zo van belang is? De maling, de druk, de temperatuur, de waterfilters; ieder onderdeel van de machine heeft invloed op de smaak van de koffie, en dus ook op de beleving. Want of je er nu even lekker voor gaat zitten, of on the go bent, koffie drinken gaat om het moment.

Onderhoud koffiemachines

Omdat goede koffie staat of valt met het reinigen van de machines, besteden we daar in de winkels veel aandacht aan. Hoe schoner de machine, hoe beter de kwaliteit van de koffie. De machines in onze winkels worden elke dag standaard voor sluitingstijd schoongemaakt en als het heel druk is, gebeurt dit tussentijds nog een keer.

Duurzame productie

Zuivere koffie is voor ons ook: eerlijke koffie. En daarom is onze koffie UTZ-Certified. Dat is een keurmerk voor duurzame productie en betekent dat er minder bestrijdingsmiddelen worden gebruikt en er goede werkomstandigheden voor arbeiders worden gecreëerd.

Wist je dat…

  • Er per jaar ongeveer 7 miljoen koppen koffie van AH to go worden gedronken? Met zoveel koffie word je vanzelf koffiespecialist.
  • Alle machines zijn ingesteld volgens de normen samen met dé proever van Ahold Coffee Company? Onze leverancier regelt die instellingen bij AH to go, zodat de koffie nergens anders hetzelfde is.
  • Er keramische maalschijven in de machines zitten, wat voor een hele goede structuur zorgt bij het malen? Hoe vaker met de juiste setting wordt gemaald, des te constanter de kwaliteit.
  • We altijd streven naar het lekkerste kopje koffie en daarom blijven testen? Of het nu om de bonen gaat of om de machines.

 

Kortom, de koffie die je haalt bij AH to go is koffie waar wij onze ziel en zaligheid in leggen. Zo maken wij de beste koffiebeleving bereikbaar, waar je ook bent en op ieder moment van de dag.