Kombucha: de mythe uit het Verre Oosten

Kombucha is hip & happening! Als je wel eens door Azië hebt gereisd, ben je het ongetwijfeld tegengekomen, want daar is het meer dan ingeburgerd. Maar inmiddels weet dit bijzondere drankje z’n weg naar ons kikkerlandje ook goed te vinden. En dit dankzij een of andere kapitein die de wereld aan het ontdekken was…

Legendarisch drankje

De legende gaat dat de kapitein tijdens een van zijn reizen door het Verre Oosten over een heel apart drankje werd getipt: Kombucha. Toen een oude samurai de kapitein vertelde wat dit legendarische drankje te bieden had, wist hij genoeg: dit moet gedeeld worden met de rest van de wereld. Maar niet voordat hij het recept uitvoerig had geproefd en geperfectioneerd. De kapitein ging op zoek naar een pure omgeving waar hij een nieuwe en verbeterde versie van Kombucha kon maken en belandde na wat omzwervingen in het Portugese plaatsje Alentejo. Hij probeerde nieuwe smaken uit en mixte het geheel tot een heerlijk veelzijdig drankje, geschikt voor allerlei mensen met verschillende smaken: het resultaat was Captain Kombucha.

Kombucha on the go

Of dit enkel een charmant epistel is, of toch een waargebeurd verhaal, zullen we waarschijnlijk nooit weten. Feit blijft dat Captain Kombucha deze ‘bio-drink’ naar de schappen van AH to go heeft gebracht, waardoor het niet meer enkel als mythe is behouden aan het verre Oosten, maar ook jij toegang hebt tot dit legendarische drankje. Zelfs onderweg.