BLOGGERS FAVORIET

Pauline’s Bananabread

Pauline’s Bananabread

Als je AH to go een beetje kent, weet je dat wij foodtrends op de voet volgen. En daar rollen soms hele leuke samenwerkingen uit. Zo hebben wij onze krachten gebundeld met foodblogger Pauline van Uit Pauline’s Keuken, met als resultaat: ons eigen bananenbrood in alle winkels van van AH to go, ontwikkeld met Pauline zelf. Pauline’s Bananabread is haar meest populaire recept en niet zonder reden, het is overheerlijk smeuïg en bevat hoofdzakelijk natuurlijke ingrediënten zoals bananen, eieren en dadels. Je eet ‘m als ontbijt of als tussendoortje. Zelf halen? Kom naar AH to go! Zelf maken? Bekijk hier het recept:

Ingrediënten voor 1 cake van 23 cm:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gr amandelmeel
  • 60 gr dadels (3 medjool dadels)
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 gr pure chocola
  • 75 gr gemengde noten
  • 30 gr kokosrasp
  • Snuf zout

Bananabread maken:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht);
  • Pureer de bananen samen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer in een kom;
  • Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag;
  • Spatel het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag;
  • Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag;
  • Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananenbeslag;
  • Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray en giet het mengsel in de vorm;
  • Bak het bananabread in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, wanneer je deze in het midden van de cake steekt;
  • Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster.