Lust voor het oog, lekker voor de maag

Pokébowls: een kleurrijk geheel van verse vis en groente

Hou je van sushi? Then you’ll LOVE pokébowls! Een pokébowl is een uit Hawaii overgevlogen bowl met rijst, groente en vis. Waar het oorspronkelijk was bedoeld om restjes vis op te maken, bestaan de pokébowls van nu alleen maar uit de beste verse vis.

Foodtrend

Sinds de opkomst van de pokébowl in dit minder tropische deel van de wereld, is het in rap tempo een behoorlijke foodtrend geworden. Kijk daarom ook niet verbaasd op als je allerlei varianten pokébowls tegenkomt op foodfestivals. En nu staan ze dus ook ‘gewoon’ in de schappen van AH to go !

Feestje voor het oog

De pokébowls van AH to go zijn niet moeilijk te herkennen; het zijn namelijk mega-kleurrijke feestjes voor het oog. De inhoud van één bowl is ongeveer 230 gram en heeft een basis van rijst en groenten. Wij hebben één vega- en twee visvarianten voor je. De pokébowls met vis bestaan uit duurzame rauwe vis en zijn er in de smaken pokébowl tonijn en pokébowl mango surimi. De pokébowl tonijn bevat – behalve tonijn en rijst – sojabonen, wortel, komkommer, bosui en sesamzaad. In de pokébowl mango surimi vind je – naast de genoemde ingrediënten – radijs, wortel, bosui en Japanse mayonaise. De vega-variant is de pokébowl ei sriracha en die bestaat uit roerei, sojabonen, radijs, wortel, rode kool, granaatappelpitjes en chilimayonaise.