Smaakwater lest de dorst

 

Water met munt en fruit

Water, het enige drankje dat goed voor je is zonder mitsen en maren. Je hoeft niet bang te zijn dat je er dik van wordt, je wordt er niet dronken van en je frist ervan op. Water is goed voor ons, we hebben het nodig. Maar drinken we het ook graag?

Twee liter

‘Ze’ zeggen dat je 1,5 à 2 liter water per dag zou moeten drinken. Dat is toch best veel. Veel mensen dragen iedere dag een handzaam plastic flesje van 0,5 liter met zich mee, gevuld met water, wetende dat ze daarvan minstens twee moeten drinken. Makkie zou je zeggen? Not. Die fles moet echt voor je neus staan, anders vergeet je het. Water is niet vies, maar ook niet altijd even makkelijk ‘weg te krijgen’. Want water is zo saai. Dan liever iets met een smaakje.

Water met fruit

Nu zijn er tegenwoordig van die fusion flessen. Een fles met daarin een infuser die je kunt vullen met stukjes fruit, schijfjes citrusvruchten en muntblaadjes. Of basilicumblaadjes. Daarmee krijgt je water een verrassend smaakje dat je wél makkelijk wegdrinkt. Smaakwater dus.

Dorst lessen bij AH to go

Smaakwater maak je eenvoudig thuis, maar inmiddels heeft deze trend zich uitgebreid naar de schappen van AH to go, zodat je onderweg altijd voorzien bent van je shot water met een smaakje. Bij AH to go kun je kiezen voor gember-citroen-melisse, munt-citroen of munt-framboos. Daar is niks saais aan! Probeer het maar eens. Voor je het weet wil je niets anders meer.