VITA COCO

Alsof je rechtstreeks uit de kokosnoot drinkt

Vita Coco: natural coconut water

Vaak zit er achter het ontstaan van producten een goed verhaal. Vita Coco heeft zo’n verhaal wat ons betreft. Toen jeugdvrienden Mike en Ira twee vrouwelijke schonen uit Brazilie ontmoetten, deden ze een ontdekking. De dames hielden maar niet op over datgene wat ze het meest misten uit hun land: kokoswater.

Marktleider

Toen de jongens eenmaal zelf Brazilië bezochten, zagen ze met eigen ogen dat kokoswater niet alleen bij de dames booming was. Iedereen dronk het. ‘Dat moet naar Amerika!’ dachten ze. En inmiddels is Vita Coco marktleider van kokoswater met 60% marktaandeel. Best een goed verhaal toch?

100% kokoswater

Niet alleen het verhaal is authentiek, ook het drankje zelf is behoorlijk puur. In een pak zit 100% kokoswater en niets van concentraat. Nadat de kokosnoten zijn geplukt en schoongemaakt, wordt het kokoswater kort gepasteuriseerd. Vervolgens zit het verse kokoswater al heel snel in de verpakking; het proces van boom naar pak duurt niet langer dan 72 uur. Het is dus net alsof je rechtstreeks met een rietje uit een kokosnoot drinkt.

Mix it met Vita Coco

Vita Coco is een heerlijke dorstlesser, lekker om te drinken bij de maaltijd en fungeert prima als sportdrankje. Kokoswater heeft eigenlijk helemaal niets nodig, maar is toevallig wel heel goed te mixen met van alles. We geven je een paar tips:

  • In plaats van water kun je je smoothie of fruitsapje verdunnen met Vita Coco.
  • Maak er ijsblokjes van om drankjes te verkoelen én op smaak te brengen.
  • Maak een mocktail. Of een cocktail. Kokoswater mixt bijvoorbeeld heel goed met limoen, verse munt en ijsblokjes.
  • Gooi een handvol boerenkool (ja, echt!) in de blender met één pak Vita Coco en laat maar draaien.

AH to Coco

Een pak Vita Coco à 33cl bevat kokoswater, minder dan 1% natuurlijke fruitsuikers en vitamine C. Je koopt het bij AH to go.